Hacking the Hacker – Pe urma hackerilor

Acest articol este despre: cum un hacker poate deveni victimă sau cum pot fi prinși unii actori ai activităților ilegale.

Voi incepe cu un articol postat de curând: https://www.prodefence.ro/borr-malware-acces-in-panoul-de-control/
Un articol scurt, dar la obiect și după cum veți vedea, ultima frază este despre posibilitatea ca unul din log-urile de acolo sa fie chiar al hackerului.
Este o simplă analiză de securitate cibernetică și trebuie tratată ca atare. O prezentare a activitații unei persoane ce acționează impotriva unor utilizatori, ce nu sunt pregătiți să își protejeze datele personale.
Un hacker a setat virusul, in cazul de fața fiind vorba despre BorrMalware, un virus ce fură toate date personale importante de la victime.. iar la final, a testat virusul la el in calculator pentru a vedea dacă funcționeaza.

Ceea ce este marcat cu roșu este chiar rezultatul testului pe calculatorul hackerului.

Greșeala lui a fost că a setat panelul (locul unde se stocheaza datele furate) virusului cu o parola nu prea complicată și în urma unor proceduri (teste de penetrare – pentesting) am reușit sa găsesc combinația potrivită.
Deci am intrat, am vazut și am inceput sa analizez datele.

Ok. Hai să detaliem informațiile!

In principiu, din datele lui am gasit: numele întreg (numele utilizatorului pc), referință la o analiză malware (fiind implicat unul din domeniile gasite – domeniul nu mai este online), un cont pe o platformă de gazduit fișiere și un cont pe o altă platformă de gazduire web și cont pe o plafrorma de plați online :).
Nu e rău, cert fiind faptul că e clară intenția lui.
Bun, cu numele este clar, stim cine este! – Domeniul cu referință la lokibot este ok, posibil să fie tot BorrMalware… hai sa vedem restul!

Analiza virusului, gasită prin cautarea pe Google a adresei.

Virusul fură aveleași date ca BorrMalware, deci doar este trecut LokiBot, fiind asemanatoare modalitatea de colectare, sau BorrMalware are la bază LokiBot.

Contul de Mega – file hosting/sharing

După cum se vede, aici stochează datele furate de la victimele sale! Iar ce a furat este asemănător cu ceea ce există in imaginea de mai sus, cea cu log-urile lui.

Serverul web unde posibil să aibă alte domenii de stocare a datelor personale furate.

Despre Qiwi.

Qiwi este o platformă de plați online. Nu este nevoie de mai multe informații, fiind clar ca acolo se gasesc toate datele personale ale … hackerului, adica găsim acolo ceea ce el fură de la persoane nevinovate… hmmm… Interesant nu?

Bun, deci ce avem despre hacker-ul nostru?
Păi cam tot ce ar avea nevoie o instituție, pentru a putea identifica hoții de date, cărți de credit, identitate etc.

A … și dovada testului său in calculatorul personal:

Datele prezentate sunt acoperite pentru a nu crea probleme persoanei vizate, chiar dacă acțiunile acesteia sunt dăunătoare pentru ceilalți.

Cam asta a fost. Sper să fie destul de educativ articolul, în speranța că ne educăm intre noi… din mers!