Evoluția fraudelor financiare

,
hashtag#securitate hashtag#cibernetică și hashtag#infracțiuni informatice reușesc în permanență să stârnească curiozitatea participanților și dorința de a afla mai multe informații despre cazuri, investigații, victime, sume de bani și despre infractori.

Prezentările/ discuțiile despre #securitate #cibernetică și #infracțiuni informatice reușesc în permanență să stârnească curiozitatea participanților și dorința de a afla mai multe informații despre cazuri, investigații, victime, sume de bani și despre infractori.


Săptămâna Masteratelor, organizată de Asociația Studenților la Drept Iași, ne-a oferit oportunitatea de a prezenta o mica parte din activitatea investigatorilor infracțiunilor #informatice, subliniind importanța îmbinării aspectelor juridice cu cele tehnice.

Analiza fraudei informatice intitilată ”Febra investitorului” este recomandată tuturor utilizatorilor de internet și tehnologie, pentru a înțelege evoluția fraudelor financiare!

Diseminarea acestor informații este esențială pentru a educa și sensibiliza publicul larg, în special pe cei care se pregătesc pentru o carieră în domeniul juridic. Înțelegerea profundă a problemelor de securitate cibernetică și a modului în care se desfășoară investigațiile informatice este crucială pentru viitorii profesioniști din domeniul dreptului. Ei trebuie să fie pregătiți să abordeze provocările complexe și în continuă schimbare din peisajul infracțional cibernetic.

Importanța colaborării dintre aspectele juridice și cele tehnice nu poate fi subliniată îndeajuns. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, avocații, judecătorii și alți profesioniști din domeniul dreptului trebuie să fie capabili să interpreteze și să aplice legile în contextul infracțiunilor informatice. În plus, această cunoaștere sporită contribuie la dezvoltarea unei cariere de succes, deoarece competențele în domeniul securității cibernetice devin din ce în ce mai căutate.

Cu această ocazie am avut plăcerea să particip și la prezentarea pregătită de echipa Direcția Generală Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție Iași și pot spune că am aflat #informații extrem de importante.

Mulțumesc domnului Inspector principal de Poliție Florin Ionut Zaborila, Coordonator Compartiment Investigații Infracțiuni Informatice, din cadrul IPJ Iași, pentru permanenta #colaborare și pentru implicarea în diseminarea informațiilor/ avertizărilor referitoare la pericolele din mediul online!

Mulțumim organizatorilor și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pentru invitație! Această inițiativă a fost un pas important în educarea și pregătirea viitorilor profesioniști din domeniul juridic, contribuind la formarea unei generații informate și competente în fața provocărilor cibernetice moderne.